Een idyllische dag aan De Beemden

Er zijn zo van die leuke plekjes die je om de één of andere manier toch uit het oog verliest. Of die je eigenlijk wel super leuk vindt maar waar je toch niet vaak genoeg komt, ook al is het niet zo ver van huis. Zo’n plekje is voor ons De Beemden in Kessel. Het ligt een beetje verborgen maar toch heel bekend bij de fietsers die bij goed weer langs de Nete komen flaneren.

de-beeden-1

Vroeger kwamen wij hier vaak om op de paadjes naast de Nete te skaten. Oh yes, inline skaten was toen mega hip! Afsluiten deden we altijd op het terras van De Beemden, met een drankje en een ‘portie gemengd’. Een tijdje geleden is de zaak overgenomen en dat was voor ons de reden om nog eens terug te gaan naar De Beemden.

We zouden het bezoekje aan De Beemden combineren met een idyllische wandeling naast de Nete waarbij onze kindjes ons vrolijk voorbij zouden fietsen en de tijd van hun leven zouden hebben! Euhm… Die fietsen die hadden we bij. ’t Is te zeggen, twee exemplaren voor drie kinderen want ik dacht dat de fiets niet tesamen met de buggy in de auto zou geraken. Geen strak plan, ik kan het u verzekeren, twee fietsen voor drie kinderen.

de-beemden-4

Als je de trotse eigenaar bent van een door je papa gerestaureerde bakfiets dan wil je die UITERAARD niet delen. En als je het nichtje bent van iemand met een prachtige bakfiets dan wil jij die UITERAARD ook eens uitproberen. Samen delen, samen spelen weet je wel…

de-beemden-7

En dan begint de o zo idyllische wandeling zoals hieronder, met één kind nog megacontent en het ander met een al iets verwrongen blik.

de-beemden-3

Kind nummer drie besluit bij het eerste het  beste bankje maar te gaan zitten want ze mag toch niet op de bakfiets en wandelen is SAAI!!

de-beemden-6

En dan moet de bakfiets toch gedeeld worden en dan krijgen we één content kind en eentje die er zo uitziet:

mopper

Dan begon er nog eentje te brullen omdat hij eigenlijk veel te moe was. Altijd gevaarlijk, laat in bed en dan de dag erna een middagdutje skippen. What were we thinking?! De toch langs de Nete werd dan maar vroegtijdig beëindigd, we kwamen eerlijk gezegd toch vooral voor het caféetje 🙂

de-beemden-24

En gelukkig hebben ze daar een leuke speeltuin en een heel bos waar de kinderen zich kunnen uitleven.

de-beemden-18de-beemden-19de-beemden-21

Het gevolg: drama time was héél snel voorbij en de kinderen amuseerden zich zo goed dat we de rest van de namiddag op het mooie, vernieuwde, terras vertoefden. En het voordeel van onze korte wandeling was dat wij één van de beste plekjes op het terras wisten te bemachtigen, pal onder de boom.

DSC_2590

En we waren niets te vroeg gekomen want een uurtje later zag het terras er zo uit:

Schermafbeelding 2018-09-14 om 17.07

De ‘portie gemengd’ was van de menukaart verdwenen maar in de plaats stond er een hele lijst aan finger food waar kleine en grote vingers van genoten. 🙂

de-beemden-11de-beemden-13de-beemden-14de-beemden-15

Niet slecht hé? We hebben ons lesje wel geleerd! Volgende keer komen we met flink uitgeruste kindjes en installeren we ons gewoon meteen op het terras. En moesten de kinderen dan toch nog wat energie over hebben dan maken we nog wel een wandeling. En zo niet, dan genieten we gewoon van het uitzicht in De Beemden zelf. Ook lang niet slecht lijkt ons…

de-beemden-9de-beemden-20

En voor zij die het zich afvroegen, we waren wel degelijk met 4 kindjes op stap. Maar kind nummer 4 gedroeg zich voor een keertje zo voorbeeldig dat we ze bijna vergaten te vermelden. Zie hier na haar middagdut met net-uit-bed-haar:

de-beemden-10

En aan het einde van de namiddag besloot er eentje om zich toch nog over te geven aan de slaap:

de-beemden-23

X Karlien en Sofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s