Van een mooie afsluiter gesproken…

1

Het nieuwe schooljaar is alweer een tijdje ingezet! Bye bye trage dagen en zorgeloze zomeravonden, hello routine en afgejaag. Yep, life as we know it is er weer! We hebben met volle teugen genoten van de lange vakantie en konden daarbij nog genieten van een fantastische afsluiter.

Voor het derde jaar op rij gingen wij naar FortBom, een geweldig familiefestival in Mortsel mede georganiseerd door Theater FroeFroe. Je kan tijdens het festival naar voorstellingen van FroeFroe gaan kijken maar ook als je geen voorstelling meepikt kijk je je ogen uit. Er zijn knotsgekke installaties, een kermismolen met een hoekje af en circusartiesten die de waaghals in zichzelf helemaal naar boven halen. Gelukkig krijg je aan de ingang een overzichtelijk plannetje mee want het is een beetje puzzelen om van zoveel mogelijk voorstellingen te kunnen genieten.

Het festival lijkt met de jaren populairder te worden want de wachtrijen zijn helaas soms wel aanzienlijk. Maar hey, eens de kindjes aan de beurt zijn is het wachten snel vergeten.  Amélie en ik gingen van restaurantje spelen bij “Chez Col” waar je een denkbeeldig gerecht in elkaar mocht flansen. We moesten langs verschillende standjes passeren om het gerecht vorm te geven en aan het einde van de rit moesten de kinderen een originele naam bedenken voor hun gerecht waarna ze het met veel show mochten presenteren en aan tafel mochten “oppeuzelen”. Een beetje absurd allemaal zo’n artistiek buffet en dus niet zo makkelijk te omschrijven maar gelukkig spreken de foto’s wel voor zich:

526431011

Voldaan van onze ‘maaltijd’ bij Chez Col gingen we aanschuiven bij de knappe kapsters van Kaatjes Kinderkapsalon. Amélie kreeg het kapsel waar ze al altijd van droomde: roze met bloemen!! 🙂

13bloem

Theater FroeFroe biedt tijdens het festival niet enkel voorstellingen aan, ze hebben ook een bangelijke (als in een beetje griezelig) kermismolen en je kan een kaartje kopen voor hun pretpakket waarbij je aan verschillende installaties spelletjes kan spelen. En dat allemaal op z’n FroeFroes dus geen eendjes vangen maar kakjes vangen, de tanden van de tandenfee eruit gooien of kabouters omver kegelen.

3031

32
Foto’s uit de oude doos

Ook een leuke was meneer De Wit en zijn caravan:

16192021262728

Of het ballenkasteel:

2523

Helemaal overtuigd? Dit jaar was blijkbaar de negende editie dus hopelijk wordt het volgend jaar een extra feestelijke editie! Wij kijken er al naar uit!

X Karlien en Sofie

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s